In en rondom Opwijk: levering €5 - Gratis levering vanaf €30

Desserten met roomijs

Moelleux au chocolat met rode vruchten
en vanilleroomijs

Naast de "Dame Blanche" de klassieker bij uitstek!

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 260g pure chocolade
  • 200g boter 
  • 100g bloem
  • 6 volledige eieren
  • 4 eierdooiers
  • 300g kristalsuiker 
  • 1l vanileroomijs 
  • Eventueel om af te werken: aardbeien, frambozen en bloemsuiker

Benodigdheden:

  • Oven
  • Aluminium wegwerppotjes of 6 metalen serveerringen

Werkwijze:

  1. Chocolade met boter laten smelten op het vuur.
  2. De eieren met de dooiers en de suiker kloppen met een klopper.
  3. De gesmolten chocolade met boter bij het eiermengsel gieten en goed ondermengen.
  4. De bloem toevoegen en mengen.
  5. Beslag even laten rusten in de koelkast.
  6. De aluminium potjes of serveerringen inwrijven met boter, strooi er vervolgens bloem over. Dankzij het inwrijven met boter en bloem zullen de gebakjes straks makkelijk loskomen.
  7. Verdeel ongeveer 110g beslag in de potjes en bak in de oven op 180°C gedurende 13 minuten.
  8. Aluminium potje omdraaien of bij serveerring het gebakje er voorzichtig uit laten schuiven en afwerken met bloemsuiker.