Desserten met roomijs
Moelleux au chocolat met rode vruchten
en vanilleroomijs
Naast de "Dame Blanche" de klassieker bij uitstek!
Ingrediënten voor 6 personen:
- 260g pure chocolade
- 200g boter
- 100g bloem
- 6 volledige eieren
- 4 eierdooiers
- 300g kristalsuiker
- 1l vanileroomijs
- Eventueel om af te werken: aardbeien, frambozen en bloemsuiker
Benodigdheden:
- Oven
- Aluminium wegwerppotjes of 6 metalen serveerringen
Werkwijze:
- Chocolade met boter laten smelten op het vuur.
- De eieren met de dooiers en de suiker kloppen met een klopper.
- De gesmolten chocolade met boter bij het eiermengsel gieten en goed ondermengen.
- De bloem toevoegen en mengen.
- Beslag even laten rusten in de koelkast.
- De aluminium potjes of serveerringen inwrijven met boter, strooi er vervolgens bloem over. Dankzij het inwrijven met boter en bloem zullen de gebakjes straks makkelijk loskomen.
- Verdeel ongeveer 110g beslag in de potjes en bak in de oven op 180°C gedurende 13 minuten.
- Aluminium potje omdraaien of bij serveerring het gebakje er voorzichtig uit laten schuiven en afwerken met bloemsuiker.